Dünyada milyoner göçü rekor kırıyor. Birleşik Krallık 9 bin 500 milyoner kaybediyor. BAE, 6 bin 700 varlıklı göçmeni çekiyor.

Henley & Partners’ın “2024 Özel Servet Göçü” raporu, dünyada yatırım göçü rotalarını ve cazibe merkezlerini ortaya koydu. Çin, 15 bin 200 milyoner kaybıyla liderliğini sürdürüyor. Birleşik Krallık ise 9 bin 500 milyoner kaybıyla rekor kırdı. Geçen yıl 4 bin 200 kişi ülkeyi terk etmişti. Bu yıl, servet kaçışının iki kat artması bekleniyor.

BAE, DÜNYACA ÜNLÜ MİLYONERLERİN YENİ ADRESİ

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), son üç yıldır milyonerler için cazibe merkezi oldu. BAE, 2024’te 6 bin 700 varlıklı göçmeni ağırlayacak. Ülke, sıfır gelir vergisi ve altın vizesi gibi avantajlarla öne çıkıyor. Ayrıca, Hindistan, Orta Doğu, Rusya ve Afrika’dan da yoğun göç alıyor.

Polonya'da kasırga alarmı! 2 kişi öldü, afet durumu ilan edildi Polonya'da kasırga alarmı! 2 kişi öldü, afet durumu ilan edildi

İSRAİL BU YIL LİSTE DIŞI KALDI

Uzun yıllar servet göçünde ilk 10’da yer alan İsrail, bu yıl liste dışı kaldı. Burak Demirel, çatışmaların İsrail’in cazibesini kaybettirdiğini belirtti. Bu durum, İsrail’in güvenli liman imajını sarsıyor.

BREXİT SONRASI BİRLEŞİK KRALLIK GÖZDEN DÜŞTÜ

Birleşik Krallık, Brexit sonrası gözden düştü. 2017-2023 yılları arasında 16 bin 500 milyoner ülkeyi terk etti. 2024’te 9 bin 500 milyoner daha göç edecek. Londra, artık milyonerler için cazip değil. Diğer ülkeler, milyoner göçünde artış yaşıyor. Almanya’da milyoner nüfusu %15, Fransa’da %14 arttı.

Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, 2024’te küresel servet göçünde dönüm noktası bekliyor. Bu yıl, dünya çapında 128 bin milyoner taşınacak. Milyoner göçmenler, gittikleri ülkelere döviz ve istihdam getiriyor. Göç eden milyonerlerin %20’si yeni iş kuruyor, bu oran centi-milyoner ve milyarderler için %60’a çıkıyor.

Henley & Partners’ın raporu, küresel servet göçünün önemli etkilerini gözler önüne seriyor. Güç ve zenginlikte büyük değişimlerin habercisi olan bu göçler, ülkelerin ekonomik geleceğinde belirleyici rol oynayacak.