Gündem

Şenyaşar ve Yıldız aileleri barıştı

Şanlıurfa’da 2018’den beri devam eden Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasındaki husumet, düzenlenen barış yemeğiyle sona erdi.

Abone Ol

Türkiye'de 2018 seçimlerinde yaşanan olaylarda Şenyaşar ailesinden üç, Yıldız ailesinden bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan gerginlik, bugün Şanlıurfa'da düzenlenen barış yemeğiyle sona erdi.

BARIŞ YEMEĞİNE ÜST DÜZEY KATILIM

Altı yıl süren husumeti bitirmek için organize edilen barış yemeğine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve AKP’li Şanlıurfa milletvekilleri katıldı. DEM Parti’den ise TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Türk ve DEM Partili Şanlıurfa milletvekilleri hazır bulundu. Ayrıca, Şanlıurfa Barosu ile bölgedeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri de etkinlikte yer aldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EŞLİĞİNDE BARIŞA İMZA

Yemek öncesinde, salon ve çevresinde güvenlik önlemleri artırılarak davetliler kontrol noktalarında üst aramasından geçirildi. Konuşmaların ardından her iki aile adına birer temsilci kürsüde el sıkıştı ve aralarındaki husumete son verdi.