Gündem

Sedat Peker'den 'Köfteci Yusuf' açıklaması: Süleyman Soylu detayı

Domuz eti skandallarıyla gündeme gelen Köfteci Yusuf hakkında açıklamalarda bulunan Sedat Peker, "Ben o dosyanın sanığı değilim. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aramızda bu olay yaşandı. Köfteci Yusuf’u şahsen tanımam" dedi.

Abone Ol

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan ve hakkında Interpol tarafından kırmızı bültenle arama kararı bulunan Sedat Peker, uzun bir aradan sonra ilk kez konuştu. Peker, "Ben o dosyanın sanığı değilim. Bu olay, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aramızda geçti. Köfteci Yusuf’u şahsen tanımam. Gürsu’da bir miting yapmaya gidiyordum. Bana bir telefon verdiler, Yusuf Akkaş ile tanışmam o an oldu" diyerek açıklamalarda bulundu.

KÖFTECİ YUSUF İTİRAFI

Dubai'den Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk’e konuşan Peker, ürünlerinde domuz eti bulunduğu tespit edilen Köfteci Yusuf hakkında açıklama yaptı. Peker, "Ben o dosyanın sanığı değilim. Süleyman Soylu ile aramızda bu olay geçti. Yusuf Akkaş’ı şahsen tanımam. Telefonla tanıştım. Olayla ilgili herhangi bir mesajım, kaydım yok" dedi.

'HAKSIZLIK YAPILMASINI İSTEMEM'

Peker, "Şerefli, namuslu bir adamım. Birini uyuşturucu satıcılığıyla suçluyorsanız, kanıt göstermeniz gerekir. Aynı şekilde birini domuz eti satmakla itham ediyorsanız, depolarda yakalanan etleri açıkça göstermeniz lazım. 12 bin kişiyi çalıştıran bir firmaya böyle zan altında bırakan haberler yapılması doğru değil" diye konuştu. Ayrıca, "Bana kötülük yapan o şahsa bile haksızlık yapılmasını istemem" ifadelerini kullandı.

'HUKUKEN ÇOK RAHATIM'

Peker, Interpol tarafından hakkında çıkarılan kırmızı bültenle ilgili olarak da, "Hukuken çok rahatım. Türkiye’ye geldiğimde hakkımda bir saatten fazla sürecek bir suçlama yok. Ancak şu an gelmeyi düşünmüyorum" dedi. Peker, AK Parti avukatlarından birinin savcı olmasının ardından dosyasının bu kişiye devredildiğini ve 1,5 yıl sonra davanın açıldığını belirterek, "Bir köftesini bile yemeden Köfteci Yusuf olayında yargılanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü