Kamuoyunda tartışmalara yol açan Savunma Sanayii Destek Fonu’na gelir sağlamak amacıyla limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarından 750 lira katılım payı alınmasını içeren kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki salı günü yapılan görüşmeleri ertelenmişti. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kanun teklifinin bütçe görüşmelerinden sonra 2025’te yeniden ele alınacağını açıklamıştı.

KREDİ KARTLARIN VERGİ ALINMAYACAK

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Savunma Sanayii’ne gelir sağlamak amacıyla limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarından 750 lira katılım payı alınması hükümetin gündeminden çıktı. AK Parti kaynaklarınca, teklifin bütçe görüşmelerinden sonra yeniden ele alındığında ilgili maddenin teklifte yer almayacağı belirtildi.

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 2,6 arttı TÜİK: Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 2,6 arttı

Bu arada, 9. Yargı Paketi’nde yer almayan bazı düzenlemelerin ayrı bir kanun teklifi olarak yeniden gündeme getirileceği öğrenildi. Daha önce bu paketten çıkarılan hükümler 10. Yargı Paketi’nde yer almayacak. Kamuoyunda ''etki ajanlığı'' olarak adlandırılan düzenlemler 9. Yargı Paketi’nde yer almamıştı.