Genel

Salçalık domates fiyatlarına tepki gösteren Manisalı çiftçi, domatesi tarlada bıraktı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çiftçilik yapan domates üreticisi Cemil Başbuğa, domates fiyatlarına tepki göstererek mahsulünü hasat etmeden tarlasını sürdü.

Abone Ol

Domates üretimi yapan çiftçiler, salçalık domates fiyatındaki düşüşe ve salça fabrikalarının domates almamasına karşı tepkilerini sürdürüyor. Manisa'nın Turgutlu ilçesinde domates üreticiliği yapan Cemil Başbuğa da domates fiyatlarına tepki göstererek tarladaki mahsulünü toplamadan tarlasını sürdü.

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Başbuğa, "1987 yılından bu yana domates, pamuk, darı diyerek toprakla uğraşıyorum. Altı çocuğum var, altısını da okuttum. Birisi okudu diğerleri 'çiftçilik yapacağız' dediler. Kendilerine 'okuyun' tavsiyesinde bulundum ama traktörü ve toprağı sevdikleri için tarıma heveslenip 'biz de çiftçilik yapacağız, ekmeğimizi çıkaracağız' dediler. Ama o günlerden bugünlere kadar zarar ettik ama bu seneki kadar zararımız olmadı. Altında kalkabileceğimiz zararlar ettik. Bu seneki ürünleri maliyetin üzerinde tarlada tüketemezsek seneye bu işi zor yaparız. Çocuklarımı asgari ücretli bir iş bulursam fabrikalara göndermeye niyetim var. Çocuklarım da iş bulursa çalışacaklar. İş bulamazlarsa geçimlerini sağlamaları için bir çare bulmaları lazım" dedi.