İstanbul'daki 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla ortak hareket eden bir grup, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden olan "Yenidoğan Çetesi" olayıyla tüm Türkiye'yi sarsmış durumda. Günlerdir gündemde olan bu skandal, sağlık alanında bir usulsüzlük iddiasının daha ortaya çıkmasına neden oldu.

"Yenidoğan çetesi" yüzünden bebeği engelli olan ailenin savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı "Yenidoğan çetesi" yüzünden bebeği engelli olan ailenin savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı

USULSÜZ SEVK İDDİALARI

Sözcü TV'de İpek Özbey’in sunduğu Nokta Atışı programına katılan gazeteci Fatih Ergin, yatağa bağımlı hastaların usulsüz bir şekilde diyaliz ünitesi olan özel hastanelere sevk edildiğini öne sürdü. Sevk edilen hastaların hikayelerine ve epikriz raporlarına bakılmadığını belirten Ergin, “Bazı hastaların dosyalarına diyalize bağlanmadığı halde ‘diyalize bağlandı’ yazıldığını” iddia etti.

HASTA YAKINLARINA SINIRLAMA GETİRİLDİ

Ergin, hasta yakınlarının e-Nabız sistemindeki detayları görmesinin kısıtlandığını ve usulsüzlüklerin genel olarak yaşlı hastalar üzerinde yoğunlaştığını ileri sürdü. Bu durum, sağlık sistemindeki usulsüzlüklerin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.