Muhalif ve sert çıkışlarıyla tanınan gazeteci-yazar Sabahattin Önkibar, şahsi YouTube kanalında gündeme bomba gibi düşen ifadeler kullandı.

Çektiği videonun başında vergi vermeyen AK Parti yandaşları ve Recep Tayyip Erdoğan üzerinden eleştirilerde bulunan Sabahattin Önkibar, CHP ve Ekrem İmamoğlu’na da yüklendi.

İmamoğlu'ndan sert açıklama: Benim yol arkadaşım değildir! İmamoğlu'ndan sert açıklama: Benim yol arkadaşım değildir!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın 2024 Olimpiyatları’nı izlemek için Paris’e gitmelerini eleştiren Önkibar, özellikle Ekrem İmamoğlu hakkında dikkat çeken sözler sarf etti.

Sabahattin Önkibar, İBB Başkanı İmamoğlu için şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle CHP, Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a, Recep Tayyip Erdoğan’ın eline böyle bir argüman verdikleri için ‘yazıklar olsun’ diyorum. Peki ‘olay ne’ derseniz, 2036 Olimpiyatları için pek çok ülkenin yaptığı gibi, aday şehirlerden biri olan İstanbul için tanıtımdan ibaret. Ancak olay farklı yansıtıldı. AKP bunu istismar ederken, CHP bunu anlatamadı, yönetemedi.

“İMAMOĞLU İLETİŞİMİ BİLMİYOR”

İstanbul Havalimanı ile son olarak Adana'da Şakirpaşa Havalimanı’nı çöpe atan Erdoğan, israf diyerek Cumhuriyet Halk Partisi'ne saldırabilir miydi? Bakın, ne CHP ne Ekrem İmamoğlu iletişimi bilmiyor. Allah aşkına, Paris'te verilen o görüntü neyin nesidir! Geleceğin Cumhurbaşkanı ile Türkiye muhalefetinin vermesi gereken görüntü; Eyfel Kulesi karşısında sosyete fotoğrafı vermek midir, yoksa Bursa Karacabey'de yollara düşen çiftçilerin imdat çığlıklarına ortak olmak mı?

“İMAMOĞLU’NUN YAPTIKLARI AKIL ALACAK GİBİ DEĞİL”

Evet, Türkiye Ekrem İmamoğlu'nu, Özgür Özel'i ve Mansur Yavaş'ı şehirlerinde hizmette ve çiftçilerle beraber tarlalarda görmek isterken; beyefendiler Paris'te fink atıyorlar! Ki oluşan algı bu şekilde. Ben kimsenin iti köpeği, kiralığı değilim. Hata varsa söylerim, ki olanlar yanlıştır. Kızlarımızın maçına gitmek elbette doğruydu ancak oraya günlerce postu sermek yanlış. Hele hele İmamoğlu'nun yaptıkları akıl alacak gibi değil!

“NE İDİM NE OLDUM MODUNA GİREN BİR ŞIMARIK”

Bu Ekrem, maalesef ne idim ne oldum moduna giren bir şımarık. Zira ayakları yerden kesildi, uçuyor! Ki aslında farkında değil ki; İstanbul'u kendisi kazanmadı, Tayyip Erdoğan kaybetti. Değilse, İmamoğlu İstanbul'da 5 yılda yaptığı önemli tek bir projeyi gösterebilir mi? Bu Ekrem; hatırlayın İstanbul'da sel oldu, Bodrum'dan bile geri dönmemişti. Yine deprem oldu, kayak kaymaya Palandöken’e kayağa gitmişti. Ki sanırsın, aristokrat çocuğu! Hayır efendim değil! Bildiğimiz Laz müteahhitin, Türkiye'de üniversite kazanamayıp Kıbrıs'ta parayla diploma almaya gönderilen oğlu. Yine aynı Ekrem, kısa süre önce de İtalya'ya şova gitti. Tepki aldı, derken önce Dünya Kupası için Almanya'ya özel uçaklarla gitti, ardından da bugünlerde yaşanan Paris'e postu serme olayı! Pek çok takipçim, bu söylediklerime kızabilir. Ancak birinin bu arkadaşı sarsması, uyarması gerekiyor. Çünkü çok havalandı!

“MANSUR YAVAŞ’IN BU GİBİ ŞEYLERLE ALAKASI YOK”

Herkesin kişisel hesabı olduğundan, kimse İmamoğlu’na bir şey diyemeyeceği için, bendeniz hesabı olmayan biri olarak bu sarsma, uyarma işini yapıyorum. Mansur Yavaş'ın bu gibi şeylerle hiç alakası yokken, son geziye Özgür Özel ile İmamoğlu zorla çağırdı. Bakın; Özgür Bey, Ekrem Bey, Türkiye yanıyor! İnsanlar cinnet noktasında! Sizin göreviniz onlara tercüman olmakken, ne işiniz var cümbür cemaat Paris'te! AKP'ye neden istismar imkânı veriyorsunuz! Bunları yaptıktan sonra, Tayyip Erdoğan'ı 5 uçakla Amerika'ya gittiği için nasıl eleştireceksiniz!

“KONUMLARINA HAK ETMEDEN ERİŞTİLER”

Demirel, Ecevit, Özal gibi isimlerle kıyasladığımda; bu ikili onlara özel kalem müdürü bile olamaz. Ama heyhat! Türkiye'nin yarını bunlara endekslidir! Yıllardır Türkiye'de lider yok, devlet adamı yok demem işte bundan! Özgür Özel de Ekrem İmamoğlu da, biliyorsunuz tesadüfen ve hak etmeden konumlarına eriştiler. Ve de her fırsatta bu durumu, yani acziyetlerini ortaya koyuyorlar.