MSB: Irak’ın kuzeyinde 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi MSB: Irak’ın kuzeyinde 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

YAYIN POLİTİKALARINA SERT YAKLAŞIM

Mynet’e konuşan Şahin, gündüz kuşağı programları için "Artık kantarın topuzu iyice kaçtı. Yapıcı ikazlarımız görmezden gelindi. Kuşak programı yayınlayan kanalların üst düzey yöneticileriyle İstanbul’da çok kez ve en son Ankara’da yaptığımız toplantı düzelme yönünde sonuç vermedi. Yeni yayın dönemi başladı. Artık son aşamaya geçiyoruz. Yasakçı RTÜK eleştirilerine aldırmadan bu programlarla ilgili sert ilke kararları belirledik. Çok yakında Üst Kurula sunarak uygulamaya alacağız. Amacına hizmet etmeyen, kalitesiz gündüz kuşağı yayınları için son önlemimiz olan ilke kararlarını alıp kararlı bir şekilde gerekli adımları en sert şekilde atacağız" dedi.

NARİN GÜRAN CİNAYETİNE YANIT

Narin Güran cinayeti hakkında da konuşan Şahin, "Narin kızımızın vahşice katledilmesi olayında medyamız bizi üzdü. Ne mahkemenin getirdiği yayın yasağını taktılar ne de soruşturmanın veya yargılamanın gizliliği ilkesini dikkate aldılar. Minik bir kız çocuğunun cinayetinden reyting devşirmeye kalkan medyamız beni hayal kırıklığına uğrattı. Radyo ve televizyon yayınlarını düzenleyen ve denetleyen otoritenin başı olarak çok üzüldüğümü belirteyim." ifadelerini kullandı.

Sorumlu yayıncılığın önemine dikkat çeken Şahin, Narin cinayetinde habercilerin hiçbir kural gözetmediğini öne sürdü. "Olayın kendi zaten facia" diyen Şahin, çocukların ekran başında olduğu saatlerde cinayetin fütursuzca işlenmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, söz konusu ailenin yaşadığı travmanın topluma yansımaları olduğuna da dikkat çekti.