Gündem

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kalamış Yat Limanı özelleştirildi

Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi, Temmuz'daki ihalede en yüksek teklifi veren Vahit Karaaslan'a verildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Karaaslan limanı 40 yıl süreyle işleyecek.

Abone Ol

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile Kalamış Yat Limanı, Ankara Akköprü’deki 32.9 bin metrekarelik Karayolları arsası ve Didim’deki bazı arsaların özelleştirme ihaleleri onaylandı.

Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme ihalesinde, Koç Holding'in de yer aldığı teklif sahipleri arasında en yüksek teklifi veren Vahit Karaaslan’a satış yapılmasına karar verildi. Bu karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

40 YIL BOYUNCA İŞLETECEK

Vahit Karaaslan, belirtilen bedeli ödeyerek devri gerçekleştirirse, Kalamış Yat Limanı'nı 40 yıl boyunca işleyecek. Liman, Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın işletmesi 2021'de Koç Holding tarafından kazanılmış, ancak Cumhurbaşkanlığı kararıyla ihale iptal edilmişti. 2022'de yapılan özelleştirme ihalesinde de yeterli teklif alınamayınca ihale iptal edilmişti.

Temmuz ayında gerçekleştirilen ihalede, en yüksek teklifi 505 milyon dolarla Vahit Karaaslan vermişti.