Resmi Gazete’de yayımlanan yeni bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usullerine dair değişiklikler getirdi. AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren bu kararname, çeşitli kamu pozisyonlarının atanma süreçlerinde yeni düzenlemeleri içeriyor.

CUMHURBAŞKANI'NA ÜST DÜZEY ATAMA YETKİSİ TANINDI

Kararnameye göre, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne ekli 1 ve 2 sayılı cetvellerde yer alan kadro, pozisyon ve görevlere Cumhurbaşkanı kararıyla atama yapılacak.

Bu değişiklik, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğinden beri işletilen 'tek adam' yönetiminden tanıdık olduğumuz gibi üst düzey kamu yöneticilerinin atanma süreçlerinde Cumhurbaşkanlığı makamının etkisini arttırdı.

Lübnan'daki patlamalarda ölü sayısı arttı: 287 yaralının durumu kritik Lübnan'daki patlamalarda ölü sayısı arttı: 287 yaralının durumu kritik

DİĞER DÜZENLEMELER NELER?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin eki olan 2 sayılı cetvelde yer alan Hukuk Müşavirleri ile ilgili satırda önemli bir değişiklik yapıldı. Bakanlık bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlardaki Hukuk Müşavirleri, Kamu iktisadi teşebbüsleri hariç tutulmak suretiyle atanacak.

Öte yandan Spor Müşavirleri ile ilgili satır kararnameden tamamen kaldırıldı.

(ANKA)