Milli Savunma Bakanlığı binlerce genci ilgilendiren bedelli askerliğe ilişkin bir duyuru yayınladı. Sosyal medya üzerinden yayınlanan açıklamada bedelli askerliğe başvuracakların şu an geçerli olan ücretten yararlanmaları için son başvuru tarihinin 28 Haziran 2024 olduğu kaydedildi.

Kredi kartı harcamalarında patlama! Geçinemeyen vatandaşlar... Kredi kartı harcamalarında patlama! Geçinemeyen vatandaşlar...

Bedelli askerlik tutarı, geçmişte yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki orana sabitlenmişti. 6 aylık enflasyon farkına göre belirlenecek olan memur maaşı zammının ardından 2024 yılı temmuz ayında geçerli olacak yeni bedelli askerlik ücreti de belirlenmiş olacak.

MÜRACAAT İÇİN SON TARİH 28 HAZİRAN

Bakanlığın açıklamasında da buna ilişkin şu ifadeler yer aldı:

"Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı Askeralma Kanunu gereğince 01 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran 2024 tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir."

BEDELLİ ASKERLİKTE YENİ ÜCRET BELLİ OLDU

NTV'de yer alan habere göre; bedelli askerlik ücretinin Temmuz ayında enflasyon oranında artmasıyla birlikte 219 bin liraya yükselmesi bekleniyor.

YÜZDE 49 ARTIŞ YAPILMIŞTI

2024 yılı başında yüzde 49,25’lik artış ile yeni bedelli askerlik parası 122 bin 351 liradan 182 bin 608 liraya yükselmişti.