Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan “Azerbaycan’ın Sırları” kitabının iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini belirtti. Attar, 613 sayfalık bu kapsamlı eserin, hem Türkçe hem Azerbaycan Türkçesi hem de İngilizce olarak hazırlandığını ve Türkiye ile Azerbaycan’ın ortak kültürel mirasını detaylı bir şekilde ele aldığını ifade etti.

Kitapta, "Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği", "İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesindeki Ortak Kültürel Miraslarımız", "UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerinde Azerbaycan", "UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde Azerbaycan", "Azerbaycan’ın Turizm Destinasyonu" ve "Şuşa" başlıklı altı bölüm bulunuyor. Prof. Dr. Attar, kitabın takdim yazısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazdığını ve Erdoğan’ın, Azerbaycan’da 44 günde kazanılan Karabağ Zaferi ile Zengezur Koridoru’nun önemine dikkat çektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, takdim yazısında, "Ana yurdu Ergenekon’da demir dağı eriten Türk’ün azmi, Azerbaycan’da 44 günde gelen Karabağ Zaferi’yle tekrar ortaya çıkarak makûs talihini bir kez daha değiştirmiştir." ifadelerini kullanarak, bu zaferin Türk devletleri arasındaki kardeşliği güçlendirdiğini vurguladı.

Prof. Dr. Aygün Attar, kitabın ilk bölümünde Türkiye ve Azerbaycan’ın tarihsel kardeşliği ve iş birliği çalışmalarının ele alındığını söyledi. İkinci bölümde UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesi’nde yer alan ortak miras ürünlerinin detaylandırıldığını ifade eden Attar, kitabın devamında Azerbaycan’ın Dünya Mirası’nda yer alan zenginlikleri ve tarihi yapılarının okuyucularla paylaşıldığını belirtti.

Attar, "Azerbaycan’ın Sırları" kitabının gelecek nesiller için önemli bir kültür mirası olduğunu ve iki ülkenin güç ve kader birliğini vurguladığını söyledi. Kitabın, Azerbaycan’ın kültürel ve tarihî güzelliklerini akıcı bir dille sunduğunu belirten Attar, bu eserin Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin altını çizdiğini ve Şuşa’nın zaferini ve kültürel önemini de öne çıkardığını vurguladı.

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu, yerel seçimler için start verdi Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu, yerel seçimler için start verdi

Prof. Dr. Aygün Attar, bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçenlere, özellikle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve ekibine teşekkür etti.