Gündem

Özgür Özel'den Mansur Yavaş ve adaylık açıklaması: Tartışmaları bırakıyoruz

CHP lideri Özgür Özel, Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili açıklamasına ilişkin, "CHP artık aday tartışmalarını kenara bırakıyor. Parti adayını belirleyecek ve o aday etrafında kenetleneceğiz" dedi.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Partim aday gösterirse her yerde söylüyorum, elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız" şeklindeki sözleri üzerine açıklamalarda bulundu.

'MUTLAKA KAZANACAĞIZ DEDİĞİ İSE CHP'DİR'

Özel, Yavaş'ın bu açıklamayla parti içi disipline uygun hareket ettiğini belirterek, "Mansur Bey’in açıklaması, adaylık tartışmalarına son vermiştir. 'Partinin kararına saygılı olacak olması' kendisinden beklenen bir davranıştır ve bu tutumunu destekliyorum. 'Mutlaka kazanacağız' dediği ise CHP'dir. Artık aday tartışmalarını geride bırakıyoruz, partimiz adayını belirleyecek ve o aday etrafında birleşeceğiz" dedi.

Özel, ayrıca Yavaş’ın bu açıklamasıyla, "CHP’nin birden fazla adayı mı olacak ya da başka partiden aday mı çıkacak?" gibi spekülasyonlara da son noktayı koyduğunu vurguladı.