Gündem

Özgür Özel'den İsrail ile ticaret açıklaması: Nisan'dan beri devam ediyorlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Nisandan beri orta oyunu oynayarak İsrail'le ticarete devam ediyorlar" dedi.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya ziyareti kapsamında katıldığı 14. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'nde bir konuşma yaptı. 

Buradaki konuşmasında, İsrail'le ticaret iddialarına değinen Özel, Tel Aviv yönetimiyle ticaretin nasıl yapılmaya devam ettiğinin ayrıntılarını anlattı.   

'TAK TAK EVRAKLAR DEĞİŞTİRİLMEKTE'

"İsrail'le ticaret cayır cayır devam ediyor" diyen Özel, "Çünkü İsrail'le ticaretin engellenebilmesi için yapılması gereken iş İsrail'le serbest ticaret anlaşmalarının iptaliydi. İptal edilmedi. Ayrıca Türk menşeili ve İsrail menşeili ürünlerin takibi, son kullanıcı belgesi, çıkan ürünün bir başka aracılığıyla İsrail'e gitmesine olanak tanımayacak düzenlemeler yapılmadı. Ortaya çıktı ki bir malın serbest bölgeden çıkıp geçici depolama merkezinde etiket değiştirip İsrail'e gitmesi de yasaklanmamış. Gerçek durum ortaya çıktı ki Türkiye'den İsrail'e gidecek mallar üçüncü bir ülkenin deposuna gidiyormuş gibi evraklandırılmakta. Uluslararası sularda gelen bir helikopter, yaklaşan bir hızlı botla evraklar gelmekte. Gemi başka bir limana bile girmeden, tak tak tak evraklar değişmekte. Ürün sanki İsrail'e üçüncü ülkeden gidiyormuş gibi yapılmakta" dedi.

Özel, "Yani 'İsrail'le ticareti bitirdik' diyenler, nisandan beri orta oyunu oynayarak İsrail'e ticarete devam etmektedir. Bunu buradan, Türk milletine ve dünayda mazlumlar için yüreği yanan herkese şikayet ediyorum. İsrail'le ticareti durdurun, durdurun, durdurun!" diye seslendi.