CHP 'MESEM'i Meclis gündemine getirdi: Bakan Tekin'e soruldu CHP 'MESEM'i Meclis gündemine getirdi: Bakan Tekin'e soruldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tv100'de katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

2007'den bu yana Cumhurbaşkanı'nı ayakta karşılamadıklarını belirten Özel, "MYK'nın aldığı karar sonrası Anayasa referandumu ile bu tutumu sürdürdük. Ancak halk bize, 'Seçtiğim Cumhurbaşkanı'na saygı göstermiyorsunuz' diyordu. Yeni bir siyaset anlayışı izliyoruz ve sonuç alıyoruz," ifadelerini kullandı.

Özel, Türkiye'de siyasetin kutuplaşmadan beslendiğini, ancak CHP'nin bu tuzağa düşmeden vatandaşın sorunlarına odaklanacağını belirtti. 105 mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la tartışmaya girmediğini ve bu stratejinin seçimlerde olumlu sonuç verdiğini ekledi.

'İKTİDAR OLMAZSAM İSTİFA EDERİM'

Ayrıca grup kararı olmadan Cumhurbaşkanı'nı ayakta karşılama kararının kendisine ait olduğunu belirten Özel, bu konuda eski genel başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın'ın da görüşlerini aldığını ifade etti. İlk genel seçimde partisinin birinci olmaması durumunda istifa edeceğini açıklayan Özel, "Bu partiyi iktidara taşıyan ilk genel başkan olacağım," dedi.