CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da katıldığı Taha Akgül Karakucak Güreşleri öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir avuç marjinal muhalefet partilerini peşinden sürüklüyor" ifadeleriyle muhalefeti ve Ahmet Şık'ı hedef almasına ilişkin olarak, "Bir avuç Fetöcülük peşine koca partisini takmış birisi için olmadık bir eleştiri. Bir avuç olur olmaz tarikatların, cemaatlerin peşine koca devleti takmış. 15 Temmuz hain darbe girişimine yol açacakların yıllarca sırtını sıvazlamış, önünü açmış, yolunu temizlemiş ve ne istedilerse vermiş birisi şimdi bizi birilerinin peşine takılmakla suçluyor. Ben sayın Ahmet Şık'la konuştum, onun uslübünün uygun olmadığını söyledim. O sınırlarını aştı ama dönsün baksın bakalım, Alpay Özalan denen organizma ne yapmış; kürsüye saldırıyor, olayları başlatıyor. Ahmet Şık'ın sözü ağırdı, kelimeleri Meclis'e yakışmadı. Alpay Özalan Türkiye'ye yakışmıyor. Özalan milli gururumuzda sayın Erdoğan'ın partisinde milli utancımıza dönüştü. Özeleştiri yapması gereken birinin eleştiriye yeltenmesini tükenmişlik sendromu olduğuna bağlıyorum" şeklinde konuştu.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' getirildi Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' getirildi

Özel, Erdoğan'ın "Yasakların, baskıların, yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır" sözlerine ise şu yanıtı verdi: "Bitirdim dediği yoksulluğu görmesi için Keçiören pazarına bir gelsin. Erken saatlerde Adana'daki ırgat pazarına bir gitsin. Veya dün benim gittiğim Gaziantep'e gitsin, bir ıstık üreticisini dinlesin. Bir dolaşsın bakalım vatandaşın arasında, Saray'daki kadar bir eli yağda bir eli balda bir millet yok. Bir gün öncenin ekmeğini ucuza satın almak için kuyruğa girenler, pazarda ezilmiş meyve sebzeyi yüzünü kapatarak toplayanlar var. Yasakları sürdürdüğünü, yolsuzluğu bitiremediğini, kurumsallaştırdığını itiraf edenler; yoksulluğu bitirdiler mi bitirmediler mi milletimizin vicdanına havale ediyorum."