“Ben ticaret erbabıyım” diyen AKP Milletvekiline dev ihale: Çuval çuval götürüyor “Ben ticaret erbabıyım” diyen AKP Milletvekiline dev ihale: Çuval çuval götürüyor

Kara para aklama ve suç örgütü kurma suçlamalarıyla yargılanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat, eşi Engin Polat ve 28 sanığın yargılandığı davada, tutuklu bulunan son 4 sanık da serbest bırakıldı. Dilan Polat, eşinin tahliyesi sonrasında arabasında eğlenirken çektiği bir videoyu sosyal medyada paylaştı.

Bu videoyu sosyal medya hesabında paylaşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, şu sözlerle eleştiride bulundu: "Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum. Sen, kocan ve benzerleriniz, 85 yaşında kadınların kağıt mendil satarak kiralarını ödemeye çalıştığı, pazar yerlerinde çürümüş meyveleri toplayarak karnını doyurduğu bir ülkede, hak etmediğiniz ve terbiyesizce yaşadığınız görgüsüz zenginliğinizle hem zamanın ruhunu hem de devrin yüz karasını temsil ediyorsunuz."

'PAYLAŞSAYDIM İNKAR OLACAKTI'

İpek Özbey'in sunduğu Sözcü TV'deki "Nokta Atışı" programına katılan Ümit Özdağ, çok konuşulan paylaşımıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Ben şeffaf siyaset gereği çoğunlukla bildiklerimi halkla paylaşırım. Ancak milli güvenlik konuları olursa, paylaşmam ve bunu da açıkça belirtirim. Bu karar çıkmadan önce, bir arkadaşım tesadüfen iki politikacı arasındaki konuşmaya kulak misafiri olmuş ve bana bu içeriği yazılı olarak iletti. Hukukçularla konuşup paylaşmamın sakıncalı olduğunu öğrendim, bu nedenle 'Nasıl olduğunu biliyorum ama paylaşamam' dedim. Eğer paylaşsaydım, bu iki siyasetçinin inkarıyla karşılaşacaktım ve bu hukuken doğru olmayacaktı."

'PAZARLIK YAPILMIŞ'

Özdağ, çok saygı duyduğu bir hukukçunun paylaşımı teşvik ettiğini belirterek, "Kendisini arayıp durumu anlattım ve 'Paylaşırsam savunmamı üstlenir misiniz?' diye sordum. Ancak o da bunu yapmayacağını söyledi. İki kişi arasında bir konuşma geçmiş, pazarlık yapılmış ve belli bir miktar dile getirilmiş. Bana gelen bilgi bu. Bu konuşmayı yapanlar bilsin ki ne konuştuklarını biliyorum," dedi.