Otomotiv dünyasının devlerinden Toyota, 145 bin adet Lexus TX ve Toyota Grand Highlander SUV model aracını geri çağırma kararı aldı. Bu geri çağırmanın nedeni, yan perde hava yastıklarından birinin bazı durumlarda devreye girmemesine neden olabilecek bir sorun olarak açıklandı.

Toyota, yaptığı duyuruda bu iki modelin sahiplerine Ağustos ayının ortasına kadar bilgi verileceğini belirtti. Perşembe günü yapılan açıklamada, sürücü tarafındaki perde hava yastığının, camın açık olduğu durumlarda "belirli çarpışmalarda" düzgün şekilde açılmayabileceği ifade edildi.

3 modelin üretimini durduran otomotiv devi Toyota, yeni tarihi açıkladı 3 modelin üretimini durduran otomotiv devi Toyota, yeni tarihi açıkladı

AĞUSTOS ORTASINA KADAR BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Şirket, sorunu çözmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ve araç sahiplerine geri çağırma işlemleri hakkında Ağustos ortasına kadar bilgilendirme yapılacağını belirtti.

Bir çarpışma veya aracın devrilmesi durumunda, yan perde hava yastıkları açılarak yan cam açıklığını kapatır. Bu yastıklar, yolcuların pencere camına veya kapı parçalarına çarpmasını önler. Ayrıca, araç takla attığında yolcunun kolunun, omzunun veya başının yere çarpmasını engelleyebilir ve hatta yolcunun araçtan fırlamasını önleyebilir.