Süper Lig’in 7. haftasında Kasımpaşa ile karşılaşan Galatasaray, 3-0 öne geçtiği maçta 3-3 beraberlikle yetinmek zorunda kaldı.

Karşılaşmanın 83. dakikasında, hakem Oğuzhan Çakır Kasımpaşa lehine penaltı kararı verdi. Bu karar, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un sert tepkisine neden oldu. Kameralara yansıyan görüntülerde Buruk’un hakemi tehdit ettiği görüldü.

Galatasaray’ın Süper Lig’e fırtına gibi bir başlangıç yapmasına rağmen, Kasımpaşa karşısındaki 3-3’lük sonuç taraftarları hayal kırıklığına uğrattı. Sarı-kırmızılı takım, 3-0 öne geçtiği maçı son dakikalarda kaybedilen gollerle 3-3 berabere tamamladı.

Karşılaşmanın 82. dakikasında Kasımpaşa, penaltı ile skoru 3-2’ye getirdi. Pozisyon öncesinde Galatasaray'ın yeni transferi Jacobs’un ceza sahası içinde topa elle müdahale ettiği değerlendirildi ve VAR'dan gelen izleme tavsiyesi sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi.

Hakemin bu kararı karşısında öfkelenen Okan Buruk, hakeme şöyle seslendi: “Buna penaltı veren hakem bir daha burada maç yönetemez.”

Fenerbahçe'ye Medina transferinde yeni rakip Fenerbahçe'ye Medina transferinde yeni rakip

Buruk’un bu sözleri sonrası, futbol disiplin talimatları çerçevesinde alacağı olası ceza tartışma konusu oldu. Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesine göre, Buruk’un müsabaka görevlilerine yönelik tehditte bulunması, 3 ila 7 maç arasında bir ceza gerektiriyor.