Yerel

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt: Barınağımızın ruhsatını iptal ettiler.

Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklerle belediyelere yükümlülük getirilirken, Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde ise belediyeye ait olan hayvan bakım merkezinin ruhsatı iptal edildi.

Abone Ol

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt 5 veteriner ve 25 personelin çalıştığı, yılda 3 bin hayvanın kısırlaştırıldığı hayvan barınağının ruhsatının iptal edilmesine tepki gösterdi. Başkan Kurt, hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklerle belediyelere barınak yapma zorunluluğu getirildiğini hatırlattı. Barınak kapasite artırımı için arazi tahsisi istediklerini vurgulayan Kurt, "Burayı bize vermedikleri gibi mevcut barınağımızın 2005 yılında alınmış olan ruhsatını da iptal etti" dedi.

"Bir taraftan hayvanları koruma yasası çıkarıp 'farklı işlem yapıyoruz' diyenler bir taraftan bizim barınağımızı kapatırlarsa biz elimizdeki mevcut hayvanları götürüp onların kapısının önüne bırakacağız" diyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt açıklamasında şu ifadeleri dile getirdi: 

"Odunpazarı Belediyesi barınağı olan belediyelerden biri. Şimdi bu yasa barınağı olan belediyelere bir yük yükledi, barınağı olmayanlara 2028’in sonuna kadar bir avans verdi. Biz şimdi barınağımızı zorunlu olarak genişletmek zorundayız. Mevcut barınak yeterli değil. Biz geçen yıl bu barınağı genişletme yolunda bir hamle yaptık. Ancak mevcut iktidar CHP’li belediyelere olumsuz yaklaşımına devam ettiği için bize geçen yıl genişleme şansı vermedi. Barınağımızın yanındaki Hazine arazisinin tahsisini istedik o arazi bize verirlerse genişleyerek özellikle yasaklı ırklarla ilgili farklı bir yapı çıkaracaktık. Burayı bize vermedikleri gibi mevcut barınağımızın 2005 yılında alınmış olan ruhsatını da iptal etti. Dedi ki 'bu yanlışlıkla verilmiş biz burayı da geri alıyoruz sizden'. Dava açtık mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi önce sonra iptal kararı verdi ama vilayet bize 1 yıl süre verdi. Bu 1 yıl verdiği süre ekim ayında doluyor ama hâlâ arsamızın genişletilmesiyle ilgili olumlu bir karar çıkmadı. Yeni düzenleme ile hazine arazileri öncelikli olmak üzere barınak yapmak isteyen belediyelere tahsis edilir diyor. Biz bekliyoruz, bu tahsis gerçekleşirse barınağımızı büyüteceğiz. Bu tahsis gerçekleşmezse barınağımız kapanacak. Bir taraftan hayvanları koruma yasası çıkarıp 'farklı işlem yapıyoruz' diyenler bir taraftan bizim barınağımızı kapatırlarsa biz elimizdeki mevcut hayvanları götürüp onların kapısının önüne bırakacağız. Kendimiz de 2028'in sonuna kadar barınak yapma görevi ile görevli olduğumuz için yaparız diye düşünüyoruz. Şu anda Odunpazarı’nın konumu budur 5 veteriner, 25 personel çalıştırıyoruz. Yılda 3 bine yakın hayvanı kısırlaştırıyoruz ama ona rağmen 2005 yılından bu yana ruhsatlı olarak devam eden barınağımızın ruhsatı iptal edildi. Bunu da kamuoyuna duyurmak isterim."