Medyada sürekli asılsız haber ve iddialarla manipülasyon yapan ODA TV ve Soner Yalçın'ın bir skandalı daha patlak verdi. 

"CAN ATALAY TAHLİYE OLACAK" DEDİ

Soner Yalçın, 7 Ağustos tarihinde 'Hürrem Elmasçı' takma adıyla ODA TV'de kaleme aldığı yazısında, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Milletvekili seçilen, ancak daha sonra Meclis oylamasıyla vekilliği düşürülen tutuklu Can Atalay'ın, 16 Ağustos'ta tahliye olacağını iddia etmişti. 

"KAYNAKLARIM YANILMAZ" İFADESİNİ KULLANDI

"Yılın bomba haberini patlatayım: Can Atalay tahliye oluyor... 16 Ağustos'ta Meclis kürsüsünde" başlığıyla yayımlanan yazısında Soner Yalçın, Can Atalay'ın tahliyesine kesin gözle baktığını ve kaynaklarının yanılmayacağını öne sürdü. 

MECLİS KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

Ancak dün toplanan Meclis Genel Kurulu'nda bırakın tahliye meselesini konuşmayı, milletvekilleri arasında çıkan kavgalar nedeniyle, Meclis kan gölüne döndü. 

AK PARTİ'DEN NET AÇIKLAMA: TAHLİYE MÜMKÜN DEĞİL

Olağanüstü Genel Kurul öncesi açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Sonuç tesis etmek mümkün değil. AYM Yargıtay hükmünü kaldıramaz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, kişiye göre değişmez. Olağanüstü toplantı yeter sayısı sağlanırsa Meclis'e gireceğiz. Kesinleşmiş mahkumiyet hükmü var, AYM hükmü ile işlem yapamaz. Meclis'e getirilerek bir hüküm tesis etmek mümkün değildir." ifadelerini kullanarak, tahliyenin söz konusu olmayacağını kesin bir dille ifade etti. 

İmamoğlu'ndan sert açıklama: Benim yol arkadaşım değildir! İmamoğlu'ndan sert açıklama: Benim yol arkadaşım değildir!

MİLLETVEKİLLERİ BİRBİRİNE GİRDİ

Oturum sırasında söz alana TİP'li Ahmet Şık'ın AK Parti sıralarına bağırarak "Sizde utanma yok" ifadelerini kullanması nedeniyle AK Partili Alpay Özala, Ahmet Şık'a saldırmış, ve çıkan arbedede Ahmet Şık yere yuvarlanmıştı. Kavga sırasında bazı kadın milletvekilleri de darp edilmişti. 

SONER YALÇIN'IN İDDİALARI ASILSIZ ÇIKTI

Sonuç olarak tahliye kelimesinin bile geçmediği bir Genel Kurul toplantısı yaşandı. Soner Yalçın ise, her zamanki gibi desteksiz iddialarıyla ortada kaldı. 

Screenshot 20240817 174957

İşte Soner Yalçın'ın 'Hürrem Elmasçı' takma adıyla yazdığı o yazı:

"Yılın bomba haberini patlatayım: Can Atalay tahliye oluyor... 16 Ağustos'ta Meclis kürsüsünde"

Mülkiyeli olmanın, iyi okullarda tahsil görmenin bir artısı da çevrenizin hatrı sayılır bir saygınlıkta yer alması... Hemen hemen her yerde, bilhassa yönetici pozisyonlarında çok ahbabı oluyor insanın.. Sonra çoluk çocuğa karışılıyor, onlarla da büyüyor bu çevre...

Yazılarımı takip edenler bilir, hukuk camiasında da yaşanan gelişmelerden bizzat haberdar olacak kadar çevremizin olduğunu...

Eh, torunlar sağolsun, şimdi sıkı durun:

Yılın en bomba haberini yine Hürrem ablanızdan duyacaksınız...

Gezi Parkı davasında tutuklanan Can Atalay tahliye oluyor…

Evet, evet, yanlış okumadınız… Ablanızın kaynakları yanılmaz, meclis kürsüsüne çıkacağı tarihi bile öğrendim:

16 Ağustos…

Hatta, 14 Ağustos olarak planlandı, lakin o gün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ziyareti olacağı için 2 gün sonraya ertelendi konuşması…

Ah, ne mutlu anneciğine babacığına, ne mutlu gün onlara…

Yılın bomba haberini patlatayım: Can Atalay tahliye oluyor... 16 Ağustos'ta Meclis kürsüsünde - Resim : 1

Bilmeyeniniz yoktur ama ben yine de hatırlatayım Avukat Can Atalay’ı ve neden hapiste olduğunu…

GEZİ PARKI OLAYLARINDAN PARMAKLIKLAR ARKASINA

Çocuklar Can Atalay, 1971 senesinde TİP Amasya İl Başkanı olduğu sırada öldürülen Şerafettin Atalay’ın yeğeni…

1976 doğumlu, Marmara’dan mezun başarılı bir avukat.

Odatv davasında avukatlık yaptı…

FETÖ’nün örgütlenmesini araştırdığı için yargılanan Ahmet Şık'ın avukatlığını yaptı...

Bitmedi...

Soma maden faciasında, Ermenek'teki maden kazasında avukatlık yaptı...

Çorlu'daki tren kazasında avukatlık yaptı...

Adana'daki öğrenci yurdu yangın faciasında çalıştı...

2013 senesinde Gezi Olayları sırasında şekillenen Taksim Dayanışması’nın da avukatıydı. Sonra o dayanışma üyelerinin hemen hemen hepsi yargılandı, kimi hapis cezasına çarptırıldı. Can Atalay da sanık olarak davaya dahil edildi, gözaltına alındı, iki davadan da beraat etti. Ama bitmedi.

2022 yılında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla yargılandığı davada 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay tarafından cezası 28 Eylül 2023 tarihinde onandı.


MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

2023 Türkiye genel seçimlerine hapisteyken Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili adayı olarak katıldı ve seçildi.

Çok çağrı yapıldı, tahliye edilmesi için, karşılık bulmadı.

Taa ki bugüne kadar…

AYM’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın TBMM Genel Kurulu’nda Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararı okunarak milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararının gerekçesi 1 Ağustos’ta Resmî Gazete’de yayımlandı. Bunun üzerine Atalay’ın avukatları, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye için yeniden başvuru yaptı, durumun bir tutukluluk değil alıkoyma olduğunun vurgusu yapıldı vs vs…

Ve oldu..

Evet, Can artık özgürlüğüne kavuşuyor…

Babası Mustafa Bey’e, annesi Şükran Hanıma’ kavuşuyor…

Deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışan Hatay’ına kavuşuyor..

Bugün de iyi bir haberle geldim çocuklar, hep böyle olsa keşke değil mi…

Haydi öptüm gözlerinizden…