Kuran kursundan çıktıktan sonra evine dönen 8 yaşındaki Narin Güran’dan bir daha haber alınamamıştı. Ailesinin endişeli bekleyişi sürerken, Diyarbakır Emniyeti geniş çaplı bir arama operasyonu başlattı. Aramalar sonucunda, Narin’in cansız bedeni, evine 1,5 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nde, çuval içinde ve okul çantasıyla birlikte bulundu. Bu dehşet verici bulgular küçük kızın cinayete kurban gittiğini ortaya koydu.

Terörist Fethullah Gülen'in yeğeni firari FETÖ'cü Kemal Gülen açıkladı: Aslında 3 gün önce ölmüş Terörist Fethullah Gülen'in yeğeni firari FETÖ'cü Kemal Gülen açıkladı: Aslında 3 gün önce ölmüş

Sabah'tan Hüseyin Kaçar'ın haberine göre, Diyarbakır’da kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayetiyle ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Ankara'dan gelen özel ekip tarafından elde edilen yeni bulgular dava dosyasına eklendi ve soruşturma tamamlandı.

BAŞSAVCI AĞIR CEZA MAHKEMESİNE BAŞVURDU

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk başkanlığında hazırlanan iddianamede, cinayetin planlı bir şekilde işlendiği ve delillerin karartılmaya çalışıldığı vurgulandı. Başsavcı Çelenk, iddianamenin ağır ceza mahkemesine gönderileceğini ve adaletin yerini bulacağını ifade etti.

Cinayetle ilgili bir numaralı sanık olarak Narin’in muhtarlık yapan amcası Salim Güran gösterildi. İddianamede, muhtarın cinayeti organize ettiği ve diğer şüphelilerle iş birliği yaparak Narin’in ölümüne neden olduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında 12’si tutuklu toplam 22 sanık yargılanacak.

Kaynak: Sabah