Narin Güran cinayetiyle ilgili savcılıktaki sorgularının ardından, dün akşam 9 kişi tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Hakimliğe çıkarılan Narin’in annesi Yüksel Güran "Kasten öldürme suçuna iştirak etmek", ağabeyi Enes Güran "Kasten öldürme suçuna iştirak etmek", kuzeni Muhammet Kaya, "Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek", kuzeni Birsen Güran "Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme", yengesi Maşallah Güran "Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek", tutuklu amca Salim Güran’ın işçisi Mehmet Salim Atasoy, "Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek", halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, "Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek" ve amcası Fuat Güran, "Suç delillerini yok etmek" suçlamalarıyla tutuklandı. Tutuklu amca Salim Güran'ın işçisi olduğu belirtilen R.A. ise serbest bırakıldı.

Diyarbakır Adliyesi’nde dün sabahtan bu yana yaklaşık 25 saat süren sorgu işlemlerinin ardından tutuklanan şüpheliler, güvenlik önlemleri altında cezaevine götürüldü.

Narin 21 Ağustos'ta kaybolmuştu

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde, 21 Ağustos günü Kur’an kursuna gitmek için evinden ayrılan 8 yaşındaki Narin Güran’dan bir daha haber alınamamış, ailesinin ihbarıyla arama çalışmaları başlatılmıştı.

Narin’in bulunması için 4 bin 656 personel, 23 dedektör köpek, 172 araç, 2 helikopter, 64 dron, 1 İHA, 5 yeraltı görüntüleme cihazı ile karadan ve havadan toplam 75 kilometrekare alan il Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi, Dicle Üniversitesi ve AFAD dalgıçlarından toplam 60 personel ile 8 dere, 5 gölet, 21 su kuyusu ve 49 kilometre su kanalı aranıp, 51’i jandarma, 11’i polis bölgesi olmak üzere 62 ev ve 24 metruk binada adli arama yapılmıştı. Arama çalışmaları kapsamında 20 PTS noktası ile 137 kamera incelenmişti.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' getirildi Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' getirildi

Narin, arama çalışmalarının 19’uncu gününde 8 Eylül'de saat 08.45 sıralarında Tavşantepe Mahallesi'ne iki kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde, çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş halde, ölü olarak bulunmuştu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin geniş çaplı soruşturma başlattı. Narin’in ölü bulunduğu gün jandarma ekiplerince aralarında annesi, babası, 2 kardeşi ve amcalarının da bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat Bahtiyar, jandarmada verdiği ifadede, Narin’in amcası ve soruşturmada tutuklanan ilk isim olan Salim Güran’ın teklif ettiği 200 bin lira para karşılığında Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne taşıdığını itiraf etmesi üzerine tutuklanmıştı. Bir diğer şüpheli Tavşantepe Mahallesi imamı ise jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Kalan 22 şüphelinin gözaltı süreleri iki kez uzatılmıştı. Dün sabah saat 06.00 sıralarında jandarmadaki sorguları tamamlanan 22 şüpheli adliyeye getirilmişti. 1’i Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 3 cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan şüphelilerden aralarında Narin’in babası Arif Güran’ın da bulunduğu, 3’ü adli kontrol şartıyla olmak üzere toplam 13 kişi serbest bırakılmıştı. 9 kişi ise tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.