AFAD'ın paylaştığı bilgilere göre, Bitlis'in Tatvan ilçesinde bugün saat 14.50'de 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçülürken, sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Depremin ardından uzmanlar, bölge hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CHP'nin kedisi Şero, 20 yaşında hayata gözlerini yumdu CHP'nin kedisi Şero, 20 yaşında hayata gözlerini yumdu

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bitlis-Zagros hattına dikkat çekti. Görür, "Bitlis-Yumrukaya/Tatvan’da 4,7 deprem oldu. Daha önce bu bölgede deprem beklediğimizi belirtmiştik. 6 Şubat depremlerinde Arap levhası kuzeye hareket ederek Bitlis-Zagros hattına ve Van Gölü güneyine baskı yapmıştı. Bu dönemde bu hatta ve çevresine dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.

Deprem sonrası bir televizyon yayınına katılan deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal da bölgeyle ilgili endişelerini dile getirdi. Pampal, "1984 yılında bu bölgede 7 büyüklüğünde bir deprem üreten bir fay var. Bu fay yine büyük bir deprem üretme potansiyeline sahip. Maalesef bu bölgedeki depremler bizi kaygılandırıyor. Uyarıcı nitelikte bir sarsıntı yaşandı ve bölgede büyük deprem beklentisi olan faylar mevcut" ifadelerini kullandı.