MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’nda haftalık bilgilendirme toplantısı yaptı. Terörle mücadele konusunda açıklamalar yapan Aktürk, bakanlığın PKK'ya fesih çağrısını yineledi.
Aktürk şu ifadeleri kullandı:
"SON BİR HAFTADA 21 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başta terör Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yönelen her türlü tehdide karşı mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirten Aktürk, "Uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında sadece teröristleri hedef alan, sivillerin, tarihi, dini ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için azami dikkat gösteren ve hiçbir ordunun göstermediği bir duyarlılık sergileyen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin; proaktif savunma ve güvenlik stratejimiz çerçevesinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarıyla; son bir haftada 21, 1 Ocak’tan bugüne kadar ise 523 (Irak 211 / Suriye: 312) terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi. Aktürk, geçen hafta 3 PKK’lı teröristin teslim olduğunu bildirdi.
PKK'NIN FESHİ VE KONGRE
Bakanlık kaynakları, "terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın yaptığı çağrı sonrasında terör örgütünün kendini feshine" ilişkin olarak, "Terör örgütü tüm uzantılarıyla birlikte faaliyetlerine son verdiği, kendini feshettiği, koşulsuz olarak silah bıraktığı, silahları teslim edeceği kararını alacağı kongre tarihini bir an önce açıklamalıdır" değerlendirmesinde bulundu.