Yeni sezona iddialı bir kadro ile girmeyi hedefleyen Fenerbahçe, transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sarı-lacivertliler, son olarak Sevilla'nın golcü oyuncusu Youssef En-Nesyri ile anlaşarak, 19.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği bilgisiyle gündeme gelmişti. Ancak, Fenerbahçe'nin transfer gündeminde orta sahaya yapılacak önemli bir takviye de yer alıyor.

İLK İSTEĞİ CITY YILDIZI MATEO KOVACİC

Teknik direktör Jose Mourinho'nun, Fenerbahçe'nin orta saha transferi için öncelikli hedefinin Manchester City forması giyen Mateo Kovacic olduğu öğrenildi. The Sun'da çıkan haberlere göre, sarı-lacivertli ekip, Kovacic'in transferi için diğer adaylar olan Sander Berge ve Ibrahim Sangare ile de temas halinde bulunmasına rağmen, Mourinho'nun ilk tercihinin Hırvat oyuncu olduğu vurgulanıyor. Acun Ilıcalı'nın Kovacic transferini bitirmeye çok yakın olduğu da öne sürüldü.

Eski hakem Ahmet Çakar, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin skorunu tahmin etti Eski hakem Ahmet Çakar, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin skorunu tahmin etti

Mourinho Kovacic I Fenerbahce Ye 2628D 800

KOVACIC'İN DEĞERİ 30 MİLYON EURO

Fenerbahçe'nin Mateo Kovacic'in transferini tamamlamak için yaklaşık 25 milyon sterlinlik bir bonservis bedelini gözden çıkarması gerektiği belirtiliyor. Ancak, sarı-lacivertli yönetim, bu transferde kiralama seçeneğini de değerlendiriyor. Kovacic, geçtiğimiz sezon Manchester City ile 46 maça çıkarak 3 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi. 1.77 metre boyundaki 30 yaşındaki orta saha oyuncusunun, Manchester City ile olan kontratı 2027 yılında sona erecek. Hırvat futbolcunun güncel piyasa değeri ise 30 milyon Euro olarak belirlenmiş durumda. Kovacic'in kariyerinde Chelsea, Inter, Real Madrid ve Dinamo Zagreb gibi önemli kulüpler bulunuyor. Ayrıca, Hırvat milli takımında da 104 maçta görev alarak 5 gol kaydetti.