Spor

Mourinho'dan gazetecilere rest: Tavsiyelerinizi alırsam korunmuş olurum

Manchester United maçı öncesi açıklamalarda bulunan Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho, "Televizyondaki uzmanların her şeye bir çözümü var. Türkçe anlamıyorum ama şimdiden buradan size bir iş vermiş olayım. Sizi dinlemek isterim. Eğer sizin tavsiyelerinizi alırsam, yarın korunmuş olurum. Çünkü seçimi siz yapmış olursunuz" dedi.

Abone Ol

UEFA Avrupa Ligi Grup maçlarında Manchester United'ı evinde ağırlayacak olan Fenerbahçe'de teknil direktör Jose Mourinho karşılaşma öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mourinho'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'YANLIŞ BİR YAKLAŞIM OLUR'

"Ben Manchester United'ın teknik direktörü değilim. Onların korkması için bir sebep görmüyorum ancak maçın kolay olmayacağını biliyorlardır. Yarınki maçın kolay olacağını düşünüyorlarsa yanlış bir yaklaşım olur. Hafta sonundaki maçı düşünüp rotasyon yapacaklarını düşünmüyorum."

"Manchester United'tan ayrıldığım ilk andan itibaren onlar için en iyi dileklerimi diledim. Şu anda harika değillerse de bu durum beni mutlu etmiyor. Ancak bunu düşünmek için bir dakikam yok."

'LİGİ HALA KAZANABİLİRDİK'

Hocalarına olan inançlarını sürdürüyorlar ve devam edebiliyorlar. Hocalarının, takımlarının gelişebileceğine inanıyorlar. Benim orada olduğum dönemle bugün arasındaki fark bu. Avrupa Ligi'ni kazanmıştık ve ligi ikinci sırada bitirmiştik. Manchester City'nin durumundan dolayı hala kazanabilirdik puan cezası alırlarsa. O zaman da bana bonus ve madalya vermeleri gerekirdi."

'YARIN KORUNMUŞ OLURUM'

Mourinho basın toplantısında gelen 'Sol bekte kim oynayacak?'  sorusuna ise şu cevabı verdi: "Sol bek konusunda televizyondaki uzmanlardan tavsiye alabilirim. Kostic yok, Jayden yok, Levent yok. Televizyondaki uzmanların her şeye bir çözümü var. Türkçe anlamıyorum ama şimdiden buradan size bir iş vermiş olayım. Sizi dinlemek isterim. Eğer sizin tavsiyelerinizi alırsam, yarın korunmuş olurum. Çünkü seçimi siz yapmış olursunuz."

BEIN SPORTS'A 'TEKRAR' TEPKİSİ

Öte yandan Jose Mourinho yayıncı kuruluşa da tepki gösterdi. Portekizli teknik adam beIN Sports spikerine, "Sizden şunu rica ediyorum. Ofisteki çalışma arkadaşlarınıza şunu söyleyin. Önemli pozisyonların tekrarını gösterin. Amrabat'ın penaltı olmayan pozisyonunu 12 kere göstermesinler, son dakikadaki penaltı pozisyonumuzu göstersinler. Ortada bir sistem varsa medya bunun dışında kalmalı ve herkese adil olmalı."

ALEX FERGUSON

"Alex Ferguson'la harika bir ilişkim var. Belgeselim yayınlandığında ona olan sevgimi ve saygımı göreceksiniz. Elçilik rolünü kaybetmesinin bir önemi yok. Dünyadaki bütün Manchester United taraftarlarının sevgisine sahip. İhtiyacı olmadığı birkaç poundu kazanmasından bunun daha değerli olduğunu düşünüyorum."