Gündem

MOSSAD davasında karar verildi! 37 sanığa hapis cezası

İsrail istihbaratı MOSSAD adına 'casusluk' yaptıkları iddiasıyla yargılanan 2'si tutuklu 56 sanık hakkında mahkeme kararını verdi.

Abone Ol

Türkiye'de, internet üzerinden 'Çevrimiçi Operasyon Ekibi' kurarak İsrail Gizli Servisi MOSSAD'a bilgi ve belge aktararak casusluk yaptıkları iddiasıyla, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 56 sanığın karar duruşması bugün görüldü.

Dün başlayan duruşmada sanıklar ile avukatlarının, esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmaları alındı. Bugün devam eden duruşmada da mütalaaya karşı savunması alınamayan bazı sanık ve avukatları da beyanda bulundu.

37 SANIĞA CEZA VERİLDİ

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre, ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu iki sanığı, "Yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini" suçundan ayrı ayrı 8'er yıl 6'şar ay hapse mahkum etti. Mahkeme, bu iki sanığın tutukluluk hallerinin de devamına karar verdi. Tutuksuz 35 sanığa da yine aynı suçtan ayrı ayrı 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükmünün uygulanmasına hükmetti. Mahkeme, 19 sanığın ise beraatına karar verdi.