Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' getirildi Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' getirildi

MHP ve Ülkü Ocakları'nın üst düzey isimlerinin Sinan Ateş suikastında rol aldığı iddiasıyla "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunan ceza hukukçusu Dr. Dilek Ekmekçi, gözaltına alındı.

Ekmekçi'nin suç duyurusunda, İzzet Ulvi Yönter, MHP MYK üyeleri Şahin Gürz, Tamer Çakıroğlu, Nevzat Ünlütürk, MHP İstanbul İl Başkanı Serter Selim ve bazı MHP İstanbul İl Başkanlarının da bulunduğu toplam 25 isim yer alıyordu.

Avukat Cemil Çiçek, Ekmekçi'nin bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alındığını ve bu gözaltı gerekçesinin "kamu görevlisine hakaret" suçlaması olduğunu belirtti.

Yenilik Partisi Sözcüsü Doç. Dr. Kemal Çiftçi, Ekmekçi'nin gözaltına alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Av. Dilek Ekmekçi'nin ofisinde arama yapıldığı ve gözaltı işlemi yapıldığı yönünde bilgilendirildik. Detayları henüz bilmemekle birlikte, sosyal medya paylaşımları ve önemli iddiaları nedeniyle, bu işlemin muhtemel çevreler tarafından gözdağı verme amacı taşımamasını umuyorum" ifadelerini kullandı.