CHP, 'tasarruf tedbirleri paketi'nin iptali için harekete geçti: AYM'ye dava açıldı CHP, 'tasarruf tedbirleri paketi'nin iptali için harekete geçti: AYM'ye dava açıldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremleriyle ilgili davalar sürerken, Osmaniye'de 105 kişinin yaşamını yitirdiği Bilge Sitesi davasında önemli bir gelişme yaşandı. Dönemin MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara hakkında soruşturma izni verilmesiyle dava açıldığı öğrenildi.

İddianameye göre, bilirkişi raporları ve tanık ifadeleri doğrultusunda Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 tutuklu sanığın yargılandığı dava dosyası, Kadir Kara ve 3 kişi hakkında açılan dava dosyasıyla birleştirildi.

Birgün'ün aktardığına göre; Haluk K., Ayhan G., Mustafa İ., ve Faruk P. "Taksirle ölüm ve yaralanmaya sebebiyet verme" suçundan yargılanırken, Osmaniye eski Belediye Başkanı Kadir Kara ile birlikte diğer 3 kişi hakkında "Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla dava açıldığı bildirildi.

MHP’li Kadir Kara’nın 16 Ekim 2024 tarihinde hakim karşısına çıkması bekleniyor.