14-28 Mayıs seçimlerinden sonra başlayan ve 2024 yerel seçimlerinin ardından yoğunlaşan erken seçim tartışmalarında gözler Cumhur İttifakı partilerinin açıklamalarına çevrilmiş durumda. Ekonomik sıkıntılar ve emekli/asgari ücretle geçinen milyonlarca hanenin yaşadığı zorluklar nedeniyle, ana muhalefet partisi CHP başta olmak üzere muhalefet partilerinin erken seçim talepleri devam ediyor.

Muhalefetin mecliste yeterli çoğunluğu olmadığı için dikkatler Cumhur İttifakı partilerine yöneldi. Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği Anadolu Sohbetleri programına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, erken seçimle ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP, 'tasarruf tedbirleri paketi'nin iptali için harekete geçti: AYM'ye dava açıldı CHP, 'tasarruf tedbirleri paketi'nin iptali için harekete geçti: AYM'ye dava açıldı

Erken seçim öngörmediklerini belirten Özdemir, Türkiye’nin güneyinde ve kuzeyinde ciddi bir savaş ortamı olduğunu ve Türkiye’nin her türlü senaryoya hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı. Böylesi bir durumda seçimin sağlıklı olmadığını ve bu nedenle erken seçim beklemediklerini ifade etti.

İsmail Özdemir’in erken seçim hakkındaki ifadelerinden satır başları:

“Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde siyasi istikrarın tesisi, bunun bekamıza olan katkısı akabinde de Türkiye’nin kendi potansiyelini güçlendirmesi çok önemlidir.”

“Güneyimizde ve kuzeyimizde çok ciddi bir savaş ortamı var. Balkan siyasetinin yarın ne olacağı belli değil. Türkiye’nin her senaryoya hazırlıklı olması lazım. Rusya-Ukrayna arasındaki tahıl krizinin çözülmesi, İsrail-Filistin meselesiyle sergilediğimiz diplomatik girişimler, Etiyopya ve Somali arasındaki krizin çözülmesi için hakemlik yapılması, Irak ile terörle mücadele konusunda varılan mutabakat… Bunlar çok önemli adımlar, değerli şeyler. Bütün bu kazanımlar varken, uluslararası siyaset bu derecede keşmekeş bir hâle bürünmüşken, ‘Seçim yapalım’, bu sağlıklı bir iş değil. Biz öngörmüyoruz, beklemiyoruz.”