Yaşam

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli sağanak yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzey kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağışlar beklerken, Orta ve Doğu Karadeniz'de yerel kuvvetli yağışların olacağını açıkladı.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Karadeniz ile İstanbul'un Anadolu Yakası ve Kocaeli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı olacağı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışının görüleceği öngörülüyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik öngörülmüyor; ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi tahmin ediliyor.

Rüzgâr, genellikle kuzey yönlerden hafif esmesi beklenirken, ara sıra orta kuvvette ve Orta ile Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Ayrıca, İç Ege ve İç Anadolu bölgelerinde don hadisesinin beklendiği belirtildi ve bu nedenle dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.