27 Mayıs'ta işten çıkarılan işçiler, direnişlerinin 101. gününde seslerini duyurmak için bir kez daha eylem yaptılar. Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen işçiler, Menemen Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısı öncesinde belediye binasına yürüdü. İşçiler “Menemen’in işçisi köle değildir”, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır” ve “Gün gelecek devran dönecek başkan işçiye hesap verecek” sloganları attı.

İŞÇİYE POLİS BARİKATI

Belediye binası önüne gelen işçileri ise polis barikatı karşıladı. Meclis toplantısına girmek isteyen işçilere polis izin vermedi. Güvenlik güçleri, meclis toplantısına girmek isteyen işçilerin belediyenin bahçesine girmesini de kurdukları barikatla engelledi. İşçiler, toplantıya kendilerini temsilen iki kişinin girmesini önerirken, güvenlik güçleri temsilcileri de belediye binasına almadı.

İşçiler ise polis barikatını “Emekçiye değil çetelere barikat” sloganları atarak protesto etti. Polis barikatının önünde meclis toplantısına girmek için bekleyen işçiler, basın açıklaması yaptı.

İşçiler adına açıklamayı 2019 yılından bu yana belediyede çalışan ancak 27 Mayıs’ta işten çıkarılan işçilerden yüzde 93 engelli Recep Çetin yaptı.

Dışişleri Bakanı Fidan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü Dışişleri Bakanı Fidan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü

'KARŞIMIZA MUHATAP ÇIKARMAK YERİNE CEVABI YİNE POLİS BARİKATLARIYLA VERDİLER'

İşten çıkarılan 400 işçiden 350’sinin işe alındığını ancak kalan işçilerin halen işsiz olduğunu belirten Çetin, şunları söyledi:

Menemen Belediyesi'nden haksız yere işten çıkarılan işçiler olarak hakkımız olan tazminatlarımızın ödenmesi, işten çıkarılma nedenlerimizin açıklanması ve işimizi geri almak için büyük bir mücadele veriyoruz. 27 Mayıs tarihinden bu yana yaşadığımız adaletsizlik ve hukuksuzlukların kamuoyuyla paylaşmak ve sesimizi duyurmak için her gün Menemen belediye binasının önünde direniyoruz. Bugüne kadar Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile herhangi bir görüşme gerçekleştiremedik. Katıldığı etkinliklere gittiğimizde işin ise bizimle alay eder gibi gülümsedi. Polisi kendine kalkan etti. Bu süreçte iki meclis toplantısına katılmak istedik. Ancak bugün olduğu gibi karşımızda bir muhatap çıkarmak yerine cevabı yine polis barikatlarıyla verdiler. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın vekilliği döneminde personel sayısını seçim kazanabilmek umuduyla bin 500’den 4 bin 500’e çıkardığı ancak seçim sonrası bu sayının yükünü taşımakta zorlandığı ve bu sebeple uzun yıllardır emek veren biz eski personelin mağdur edildiği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Tazminatlarımın ödenmemesi kadar seçim öncesi yapılan projelerin bedellerinin ödenmemesi ve Menemen halkına ait arazilerin yok pahasına yandaş iş adamlarına peşkeş çekilmesi, bu sürecin ne kadar adaletsiz ve hukuksuz olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bu yüzden susmuyoruz, direniyoruz. Herkesi yanımızda olmaya, hayatlarımızın patronların, yöneticilerin, siyasetçilerin iki durağının arasında olmadığını hatırlatmak için direnişimizi büyütmeye çağırıyoruz. Birlikte olup sesimizi daha gür çıkaralım.”

İKİ İŞÇİ FENALAŞTI

Açıklama sonrasında işçiler, meclis toplantısına girme taleplerini yeniden dile getirerek belediye binasına girmeye çalıştı. Toplantıya girmeye çalışan işçilere ise polis biber gazıyla müdahale etti. Biber gazlı müdahale sonrasında belediye önünde kısa süreli gerginlik yaşandı.

Öte yandan; polisin sıktığı biber gazı nedeniyle iki işçi fenalaştı. İşçilere, belediye binası önüne gelen sağlık personelleri müdahale etti.