Genel

Manisalı üretici, satamadığı biberleri vatandaşların toplayabileceğini duyurdu

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Poyrazdamları Mahallesi'nde üreticilik yapan İsmail Kocakurt, kapya biberini sosyal medya hesabından vatandaşların toplayabileceğini'' duyurdu. Vatandaşlar, tarlaya gelerek biberleri toplamaya başladı.

Abone Ol

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Poyrazdamları Mahallesi'nde üreticilik yapan İsmail Kocakurt, satamadığı kapya biberini sosyal medya hesabından ''halka açtığını'' duyurdu.

Tarlada biber toplayan bir kadın, "İsmail Kocakurt tarlayı köylüye açtı biber para yapmayınca. Allah razı olsun, herkes gelip buradan biberini topluyor. Yazık bu çiftçinin haline" dedi.

İsa Yaşa ise "İsmail Kocakurt biberi satılmadığı için ve mazot pahalı olduğu için biberi halka açtı. Ben de burada biber topluyorum. Hayır dağıtıyor" diye konuştu.

'ÇİFTÇİLER ZARAR EDİYOR'

Manisa'nın Salihli ilçesi Poyrazdamları Mahallesi'nden Mesut Turan, "Bugün eşimle beraber İsmail Kocakurt arkadaşımın biber tarlasına geldik. Arkadaşımız yetiştirdiği biberleri satamayınca halka dağıtmayı haber verdi. Eşimle geldik, şu anda biber topluyoruz. Çiftçimizin hali çok zor. Allah çiftçimize sabır versin" diye konuştu.

Diğer bir üretici ise, büyük mücadeleler sonunda emeğini yok pahasına satmak zorunda kaldığını ve pazar bulamadığını belirtti. "Burada bir aile işletmesi olarak yılın 12 ayı çiftçimizin başındayız. Ancak bu sene maalesef emeğimizin karşılığını alamadık. Hiçbir ürün para etmedi. Üretim planlamasının yapılmaması ve halkın alım gücünün olmaması nedeniyle ürünlerimiz elimizde kaldı. Allah yardımcımız olsun. Suyumuz çok kıt, enerji ve gübre giderlerimiz çok yüksek. TEDAŞ her ay sonunda yakamıza yapışıyor, faturalarımızı ödememizi istiyor, elektriklerimizi kesiyor. İnşallah bu düzen değişir" şeklinde konuştu.