6 Haziran tarihinde Boeing’in Starliner uzay aracıyla uzaya gönderilen iki NASA astronotu, yaklaşık 10 aydır uzayda mahsur durumda.

Bu arada, SpaceX’in Falcon 9 roketi, dört yeni astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) taşımak için cuma gecesi NASA’nın Kennedy Uzay Merkezi’nden başarılı bir şekilde fırlatıldı.

Bu başarılı fırlatma sonrası astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore nihayet kurtarılıp dünyaya dönebilecek.

SpaceX’in sahibi Elon Musk ve diğer bazı kişiler, Williams ve Wilmore'un politik gerekçelerle Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bırakıldığını iddia ettiler; ancak bu suçlamalar astronotlar tarafından kesin bir dille reddedildi.

Hastalığı yüzünden evini yiyor: Her şey bir mamayla başladı Hastalığı yüzünden evini yiyor: Her şey bir mamayla başladı

28 saat süren yolculuk sonrası yeni ekip ISS’ye yanaştı.

Wilmore'un, yaklaşık 90 dakikalık bir sürede basınçlandırma ve sızıntı kontrol aşamalarını tamamladıktan sonra istasyonun kapağını açması öngörülüyor.

Williams ve Wilmore'un, Dünya'ya dönüş sürecinin SpaceX'in Dragon kapsülüyle çarşamba günü başlaması planlanıyor.