Geçtiğimiz ay sona eren, ABD ve Güney Kore ortaklığında gerçekleştirilen askeri tatbikatları ‘işgal provası’ olarak değerlendiren Kuzey Kore’nin öfkesi dinmedi. Tatbikat boyunca balistik füze denemeleri ve askeri hamlelerine hız veren Kuzey Kore, yeni adımlar peşinde.
LİDER EMRİ VERDİ
Kuzey Kore devlet medyası KCNA’nın bildirdiği ifadelerde, Kim Jong Un, ülkenin savaş caydırıcılığının "artan hızla, daha pratik ve saldırgan" bir şekilde daha da güçlendirilmesi emrini verdiği kaydedildi.
Güney Kore ve ABD kuvvetleri, mart ayında başlayan tatbikatlarda, uçak gemisi ile B-1B ve B-52 bombardıman uçaklarını içeren hava ve deniz tatbikatları ve beş yıl içinde ilk büyük ölçekli amfibi iniş tatbikatları dahil olmak üzere yıllık bahar tatbikatları gerçekleştirdiler.
POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER