Yerel

Kur'an kursunda kalan iki çocuktan, 3 gündür haber alınamıyor

Şırnak'taki Şeyh Ahmede Hani Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda kalan 15 yaşındaki Enes Düzgün ile 14 yaşındaki Enes Aruz isimli çocuklar 7 Ekim'den bu yana kayıp.

Abone Ol

Şırnak'ın İdil ilçesinde, Midyat yolu üzerinde bulunan Şeyh Ahmede Hani Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda kalan 15 yaşındaki Enes Düzgün ile 14 yaşındaki Enes Aruz isimli çocuklar 7 Ekim'den bu yana kayıp. Çocuklar için başlatılan arama çalışmalarında bir ilerleme kaydedilemedi.  

Aruz'un iki yıldır yatılı Kuran kursuna gittiğini aktaran kuzeni Salih Aruz, kurstaki hocaların kendilerini arayarak çocuğun saat 10.00’da kendi yanlarından ayrıldığını aktardığını ancak kamera kayıtlarında 12.00’de binadan çıktığının görüldüğünü belirtti. Aruz, “Kamera kaydıyla Kuran kursu hocasının söylediklerinin birbirini tutmaması bizi şüpheye düşürüyor. Aynı zamanda babasını da arayarak 'Polise haber vermeyin belki bulunur'  demişler. Aile bir gün sonra polise haber verdi. Polisin kamera kaydında gece saat 12.00’de iki gencin sırt çantalarıyla birlikte kurstan ayrıldıkları görünüyor" dedi.

ANNEDEN ÇAĞRI 

Anne Gülsüm Aruz  ise çocuğunun bulunması için kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunarak, "Çocuğumun nerede olduğunu bilmiyoruz. Üç gündür diken üstündeyiz. Çocuğumun bir an önce bulunmasını istiyorum. Ciğerim yandı. Tek umudumuz çocuğumuzun bulunması" dedi. 

(Mezopotampya Haber Ajansı)