‘Ticareti tamamen kestik’ demişlerdi! İsrail'e ticarete 'çelik' paravan... ‘Ticareti tamamen kestik’ demişlerdi! İsrail'e ticarete 'çelik' paravan...

AK Parti, Savunma Sanayi Fonu’na destek amacıyla 100 bin lira üstü limitli kredi kartlarına getirilecek olan 750 liralık "kredi kartı vergisi" planını, yoğun tepkiler sonrası şimdilik rafa kaldırdı.

Partililerin, bu teklifin 122 milletvekiliyle TBMM’ye sunulmuş olmasına rağmen, "Büyük, güçlü Türkiye" vizyonuna uymadığı yönünde bir düşünceye sahip olduğu iddia edildi.

Bu gelişmelerin ardından, AK Parti içinde vergi toplanırken yaşanan kayıp ve kaçakların önlenmesi fikri tartışılmaya başlandı. Vergi kaybının ortadan kaldırılması durumunda, vatandaştan ek bir talebe gerek olmayacağı görüşü üzerinde duruluyor. Ayrıca, üç sektörün yakından izlenmesi gerektiği öne çıkıyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, bu kapsamda öncelikli olarak izlenmesi gereken sektörler arasında diş doktorları, tapu işlemlerinde gerçek bedelin dışında gerçekleşen satışlar ve oto sanayi araç tamir ve bakım hizmetleri yer alıyor. AK Parti, bu sektörlerden vergilerin sağlıklı bir şekilde tahsil edilmesi durumunda, 100 bin lira limitli kredi kartlarından alınan 750'şer liranın çok üzerinde kaynak yaratılabileceğini düşünüyor.

Kaynak: Gazete Duvar