İYİ Parti'deki erime sürüyor. Son istifalarla birlikte milletvekili sayısı 35'in altına düşen İYİ Parti'de bir ismin daha istafa edileceği konuşuluyor. Gazeteci Hilal Köylü, Koray Aydın'la ilgili kulisleri yazdı.

MHP’den ayrılarak Ekim 2017’de Meral Akşener’le birlikte İyi Parti’nin kurucu isimlerinden olan Ankara milletvekili Koray Aydın, parti 7 yaşına girerken “Akşener bir hayal kırıklığı” diyerek, İYİ Parti’den ayrılmaya hazırlanıyor.

İYİ Parti’nin eski genel başkanı Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinden sonra parti içindeki muhalefeti büyüten, partinin kurucu isimlerinden Ankara milletvekili Koray Aydın; bayram boyunca yaptığı değerlendirmelerden sonra partiden ayrılma kararını netleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, yeni genelge Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, yeni genelge Resmi Gazete'de yayımlandı

YENİ PARTİ Mİ KURACAK?

Gazeteci Hilal Köylü, Serbestiyet'teki haberinde Koray Aydın'ın yol haritasına ilişkin kulis bilgilerini yazdı.
Aydın; İYİ Parti’den ayrılıp, başka bir parti kurmayacak ya da başka bir partinin başına geçmeyecek, yoluna bağımsız milletvekili olarak devam edecek. Aydın’ın partiden ayrılış gerekçesi hazır: MHP gibi, İYİ Parti de kuruluş ilke ve hedeflerinden koptu. Akşener de, Dervişoğlu da bir hayal kırıklığıdır. İYİ Parti Akşener’in, Akşener de sarayın vesayeti altında.

KORAY AYDIN, DEMOKRAT PARTİ’NİN BAŞINA MI GEÇECEK?

Koray Aydın’a yakın kaynaklar; Aydın’ın İYİ Parti’den 14 vekille birlikte ayrılacağı ve Demokrat Parti’nin başına geçeceği iddialarını yalanlıyor. Aydın, bağımsız vekil olarak yoluna devam etmek istiyor. Aydın’ın “Bir de; Mansur Yavaş’a daha yakın olduğum, onunla hareket edebileceğim öngörüsünde bulunanlar var ki; onlara da gülüyorum. Mansur Bey’le de, Ekrem İmamoğlu Bey’le de ilişkilerimiz iyidir, hukukumuz vardır, o kadar” dediği öğrenildi.