Ekonomi

Konutta indirim fırsatçılığı: Faizler düştüğünde fiyatlar artacaktır

Ziraat Bankası’nın konut kredisi faiz indirimi sonrası emlakçılar fiyatları hızla artırmaya başladı. Bazı ilanlarda "faizler düştüğünde fiyat artacaktır" ifadeleri dikkat çekiyor.

Abone Ol

Ziraat Bankası’nın konut kredisi faiz oranlarını düşürme kararının ardından, emlak piyasasında hareketlilik yaşanması bekleniyor. Emlakçılar, konut fiyatlarına bir günde ciddi zamlar yaparken, bazıları da ilanlarına “faizler düştüğünde fiyat artacaktır” notunu eklemeye başladı.

Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, sosyal medya hesabında dikkat çeken bir ilanı paylaştı. İlan açıklamasındaki "Fiyatımız bir ay için geçerlidir, faizler düşmeye başladığında fiyatımız artacaktır" ibaresi dikkat çekti. Cibre, paylaşımında “Algı her şeydir, suistimal ise bu algıyı kötüye kullanmaktır” ifadesini kullandı.

'FIRSATÇILIK'

Cibre, önceki paylaşımında ise faiz indiriminden korkulmaması gerektiğini belirtmişti: "Bu faiz oranı artık enflasyonist etkiye sahip. Faiz indirimi kararı, maliyeti değişmemiş ürünlere zam yapılmasına sebep olmamalı. Bu tür davranışlar fırsatçılıktır."