İYİ Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Grup Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ortak bir basın açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan ''Terör örgütü'' açıklaması! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan ''Terör örgütü'' açıklaması!

KILIÇDAROĞLU: "TÜRKİYE'NİN VE DÜNYANIN SORUNLARINI GÖRÜŞTÜK"

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları dile getirdi: "Sayın Genel Başkan seçildikten sonra kendisini tebrik etmeyi istiyordum, bugüne nasip oldu. Sayın Genel Başkan ile Türkiye'nin sorunlarını, dünya gündemini, ekonomik sıkıntıları, işsizliği, göç ve sığınmacılar konusunu, Orta Doğu'daki karmaşık yapıyı konuştuk. Karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunduk. Kendisine misafirperverliği için teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum."

DERVİŞOĞLU: "SİYASET KURUMSAL KİMLİKLERDEN UZAKLAŞIYOR"

Dervişoğlu ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Sayın Kılıçdaroğlu, genel başkan seçildikten sonra sağlık sorunlarım nedeniyle beni arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmişti. Kendisiyle görüşmek istediğimi belirttiğimde, her zamanki zarafetiyle 'Ben gelip sizi ziyaret etmeliyim' dedi ve bugün sözünü tuttu. Genel merkezimizde kendisini ağırlamaktan mutluluk duydum. Türkiye’nin ve dünyanın sorunlarını görüştük. Ayrıca, Türk siyasetinin kurumsal kimlikten uzaklaşarak şahıslar üzerinden ilerlemesinin sakıncalarına değindim. Bu konuda fikirlerimin paylaşıldığı kanaatindeyim."

"GEÇMİŞİ KONUŞMADIK, YARINLARA ODAKLANDIK"

Dervişoğlu, görüşmenin geleceğe yönelik olduğunu vurgulayarak şunları ekledi: "Geçmişe dair hiçbir şey konuşmadık, yarınları konuştuk. ‘Dün dünde kaldı, artık yeni şeyler söylemek lazım’ anlayışıyla, ülkemize hizmet etme yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Bu görüşmenin spekülasyonlara alet edilmesine de izin vermeyeceğimizi belirtmek isterim."

Dervişoğlu, basın toplantısının sonunda, açıklamalarının ardından soru alınmayacağını belirterek, Kılıçdaroğlu'na nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti.