Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Genel Başkanlık' açıklaması! Yeniden aday olacak mı?

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Genel başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

Abone Ol

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin olağanüstü tüzük kurultayını, genel başkan seçimli kurultaya çevirmek istediği iddialarıyla ilgili konuştu.

Ekol TV yayınında "Genel başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"ÖYLE BİR DÜŞÜNCEM HİÇ OLMADI"

- Parlamentoya girdiğimde de hiçbir zaman ben genel başkan olacağım diye bir düşüncem olmadı. O dönemde de delegeler, parti istediği için ben genel başkan oldum. Daha sonraki süreçlerde de hiçbir zaman ben genel başkan olacağım ey delegeler gelin bana imza verin demedim. Bugün de aynı düşüncedeyim.

"TARTIŞMALARIN DIŞINDA KALMAK İSTİYORUM" 

- Delegeler derse ki 'Gelmen lazım arkadaş', onlar görev verirse, o zaman düşünürüm. Genel başkanlık zaten yaptım, genel başkanlığın zor bir görev olduğunu da biliyorum. Genel başkanlığın hakkını vermek hele CHP'de çok kolay bir olay değildir. 'Genel başkan ol', 'Genel başkan olacaksın', ben bu tartışmaların tamamen dışında kalmak istiyorum. Gereksiz o kadar çok yalan haber, artık ben de bıktım gerçekten bıktım. Partinin delegeleri vardır. Parti kendi geleceğini belirleyecektir.

CUMHUBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME TEKLİFİ

- Doğrudan Erdoğan'dan gelen görüşme talebi yok. Ama olursa kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu teklif birisi aracılığı ile geldi. Doğru bulmadım ve görüşmeyeceğimi ifade ettim.

MERAL AKŞENER'İN SARAY'I ZİYARETE GİTMESİ 

Meral Akşener'in Erdoğan'la görüşmesi hakkında sorulan soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

- Altı lider Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz konusunda bir ortak mutabakat metni üzerinde anlaşmışsak,Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçişte yapılacak Anayasa değişiklikleri konusunda anlaşmışsak masadan kalkma ve tekrar masaya dönme süreci yaşamamalıydık.

- Sayın Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım... Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz.