Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' getirildi Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' getirildi

Kuzeybatı Suriye'nin çeşitli bölgelerinde, dün Kayseri'de Suriyelilere yönelik şiddet olaylarının ardından bugün protestolar gerçekleştirildi.

TÜRK ARAÇLARA ZARAR VERİP BAYRAK İNDİRDİLER

Yerel kaynakların bildirdiğine göre, Halep kırsalındaki el-Bab, Azez ve el-Rai şehirlerinde onlarca kişi, Türk kamyonlarını durdurarak sürücülerden geri dönmelerini istedi ve bazı kamyonların camlarını kırdı. Göstericiler, sokaklardaki ve kamu binalarındaki Türk bayraklarının indirilmesini ve Suriye Arap Cumhuriyeti'ne karşı kendilerini temsil eden üç yıldızlı bayraklarının asılmasını talep etti.

Kayseri'de, Suriyeli bir gencin bir çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddialarının ardından Suriyelilere ait mülkler hedef alınarak bazı dükkanlar ateşe verildi, araçlar tahrip edildi ve evlere taş atıldı. Gösteriler sırasında karakol ve PTT binalarına da saldıran gruplardan bazıları Türk bayraklarını ateşe verdi. Bu olaylar, Türkiye'de Suriyelilere yönelik en şiddetli saldırılardan biri olarak kaydedildi.