Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'in kardeşi Koray Senger'e ait araç, kimliği belirsiz bir kişi tarafından kurşunlandı. Motosikletle kaçan saldırganın araca 6 el ateş ettiği tespit edildi. Olay sonucunda araçta ciddi maddi hasar meydana geldi. Polis ekipleri, saldırganı yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde arama çalışmaları başlatarak MOBESE ve çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Şüphelinin kimliğini belirleyen polis, düzenlediği operasyonla saldırganı ve ona yardım eden 3 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Başkan Senger yaptığı açıklamada, "Biz göreve geldiğimizde Beytül mala kimsenin elini uzatmasına izin vermeyeceğiz dedik. Yaşanan bu olay bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor! Belediye olarak kimin ekmeğine çomak soktuk acaba?" ifadelerini kullandı.

Belediyenin kimsenin himayesine girmeyeceğini vurgulayan Başkan Senger, "Ben gece saat 2'ye kadar şehrin sokaklarında geziyorum. Bu şehir için elimizi taşın altına koymuştuk, şimdi canımızı da ortaya koyuyoruz. Kars halkına hizmet neye mal olursa olsun aksamadan devam edecek. Kars Belediyesi kimsenin himayesine giremeyecek kadar büyük ve kutsaldır. Garip gurebanın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz," dedi.

İzmir Karabağlar’daki kurşunlama olayında bir kişi tutuklandı İzmir Karabağlar’daki kurşunlama olayında bir kişi tutuklandı

Kaynak: Kars Manşet