Yerel seçimlerde yaşanan büyük oy kaybının ardından AK Parti’de hem parti içinde hem de kabinede değişiklik rüzgarları esiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti dönüşü yaptığı açıklamalar bu sürece dair önemli ipuçları sundu.

"Yeni süreçte genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi, aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir" diyen Erdoğan, parti içinde olası bir değişim sürecinin sinyalini verdi.

Çıplak Arama Davası'nda karar açıklandı! Polislere hapis cezası Çıplak Arama Davası'nda karar açıklandı! Polislere hapis cezası

kabine-toplantısı-spot

İKİ BAKAN DEĞİŞEBİLİR

Gazete Duvar’ın "Duvar Arkası" köşesinde yer alan habere göre, olası kabine değişikliğinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un görevden alınma ihtimalleri öne çıkıyor. Yerlikaya’nın, son aylarda artan şiddet olaylarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisini çektiği iddia ediliyor.

AK Parti’nin en fazla eleştirildiği tarım alanında da değişiklik yapılması bekleniyor. Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın görevden alınma ihtimali konuşulurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın da koltuklarını kaybedebileceği iddia ediliyor.