Moriwaki, yaptığı sunumda Türkiye'deki depreme karşı alınan önlemlerin artırılması gerektiğini vurguladı. Türkiye'de Elazığ'ın ardından Kahramanmaraş ve Hatay'da depremler olduğunu belirten Moriwaki, "Doğu Anadolu Fay Hattı’nın batı kolu Adana'dan Kıbrıs’a doğru uzanan bir fay hattıdır" dedi.

Devlet Bahçeli, ‘erken seçim’ üzerinden Özgür Özel’i hedef aldı: Telaffuz etmesi akıl tutulmasıdır Devlet Bahçeli, ‘erken seçim’ üzerinden Özgür Özel’i hedef aldı: Telaffuz etmesi akıl tutulmasıdır

Bu fay hattının yakın zamanda kırılma ihtimalinin bulunduğunu ifade eden Moriwaki, denizde de deprem olma ihtimalinin bulunduğunu, Türkiye'de tsunami tehlikesi fazla olmasa da denizde bir deprem olması durumunda tsunami olasılığının ortaya çıkabileceğini belirtti.

1939 yılında Erzincan'da meydana gelen büyük depremin bu süreci başlattığını ve 1990'lar boyunca Türkiye'de birçok büyük deprem yaşandığını söyleyen Moriwaki, "Doğu Anadolu Fay Hattı boyunca birçok yer etkilendi ve Kahramanmaraş'tan Hatay'a kadar uzanan fay hattı domino etkisi oluşturdu" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki depremlerin her 100-150 yılda bir büyük birikmiş enerjiyle gerçekleştiğini belirten Moriwaki, bu nedenle İstanbul'da da büyük bir deprem beklendiğini sözlerine ekledi.