İzmir’de 12 Temmuz tarihinde etkili olan sağanak yağışta Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği, İZSU ve GDZ Elektrik AŞ.’den aralarında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan,  GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU önceki dönem genel müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan,  Gediz Elektrik'ten Dağıtım Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım ve Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı Alper Doğan'ın da bulunduğu 13’ü tutuklu toplam 42 kişinin yargılandığı davanın ilk celsesi iki günde gerçekleştirilen dört oturumla tamamlandı.

Sanıklar hakkında, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan” 22,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada ara karar verildi.

Dün 13 tutuklu ve bugün 9 tutuksuz yargılanan sanığın ifadelerinin alınmasının ardından savcı, ilk oturumda mütalaasını okuyarak olay yerinde yapılacak incelemeyle yeni bilirkişi raporunun hazırlanmasını ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etmişti. İkinci oturumda alınan avukat savunmalarının ardından hakim ara kararı verdi.

ARA KARAR VERİLDİ

Yaklaşık 9 saat süren duruşma sonunda hakim, savcının mütalaası üzerinden davaya ilişkin ara kararı verdi.

Duruşmada, adli kontrol yetersiz kalacağından tutuklu sanıların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Adli kontrol şartı ya da yurtdışı çıkış yasağı ile yargılanan tutuksuz sanıkların sadece birinin durumunda değişiklik yapıldı.

Tutuksuz sanık Alara Ekli’nin ev hapsi kararının sanığın hamilelik durumu gözetilerek kaldırılmasına karar verildi.

Kararın ardından salonda sanık yakınlarının sesinin yankılanmasının ardından hakim “İki gündür burada sanık dinliyoruz. Kimse kusurlu değil ama iki kişi ölmüş. Herkes bunun bilincine göre hareket etsin. Yedi gün içerisinde itiraz edebilirsiniz” dedi.

Ara kararda ayrıca TEDAŞ’a yazı yazılmasına ve sanıkların HTS kayıtlarının istenmesine, AYKOME’ye 6 ay öncesine ilişkin çalışma yapılıp yapılmadığı ve izin alınıp alınmadığına ilişkin yazı yazılmasına karar verildi.

Hakim, savcının talep ettiği olay yerinde yeni keşifle birlikte yeni bir bilirkişi raporunun hazırlanmasına ilişkin kararın ise daha sonra verilmesini kararlaştırdı. 

AK Partili isim MHP'yi yerden yere vurdu: MHP'den gördüğümüzü, CHP'den bile görmedik AK Partili isim MHP'yi yerden yere vurdu: MHP'den gördüğümüzü, CHP'den bile görmedik

Duruşmanın yen tarihi ise yoğunluk ve uygunluğa göre ilerleyen tarihlerde belirlenecek.