Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan bir kararla İzmir Bayraklı'da, yangınların etkilediği 375 hektarlık alan orman sınırları dışına çıkarıldı.

Kararda, "İzmir İli Bayraklı İlçesi'nde bulunan alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına" yönelik bir karar verildiği belirtildi. Bu karar, daha önce Danıştay tarafından durdurulan bir bölgeyi kapsıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan "Siber Güvenlik Teşkilatı" açıklaması Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan "Siber Güvenlik Teşkilatı" açıklaması

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir, söz konusu alanların geçmişte de ormanlık statüsünden çıkarılmaya çalışıldığını vurguladı. Akdemir, "Daha önce Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği bu alan, şimdi yeniden yapılaşmaya açılıyor. TOKİ, bölgeye 3 bin konut inşa etti ve bu yapılaşma şu anda yasal hale getirilmeye çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

Bayraklı Şehir Hastanesi gibi önemli yapıların bulunduğu bu bölge, 2020 depremi sonrası mahkeme kararıyla iptal edilen yapılaşma planlarının yeniden gündeme gelmesiyle dikkat çekti. Ayrıca, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İstanbul, Ankara, Adana, Muğla ve Mersin'de çeşitli arsaları satışa sunması da kamuoyunda tepki yarattı.