İzmir'deki orman yangınları sonrası gerçekleştirilen hasar tespit çalışmaları sırasında AFAD Başkanı Okay Memiş ve İzmir Valisi Süleyman Elban açıklama yaptı. Vali Elban, Menderes bölgesindeki yangının sönmeye yakın olduğun, yangının enerjisinin düştüğünü bildirdi.

İzmir'deki orman yangınları felakete sebep oldu.

CHP, 'tasarruf tedbirleri paketi'nin iptali için harekete geçti: AYM'ye dava açıldı CHP, 'tasarruf tedbirleri paketi'nin iptali için harekete geçti: AYM'ye dava açıldı

AFAD Başkanı Okay Memiş ve İzmir Valisi Süleyman Elban, yangın sonrası gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AFAD Başkanı Okay Memiş yangın çalışmalarına ilişkin konuştu.

BÖLGEDEKİ 4 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Memiş'in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"İlk belirlemelere göre 3 ilde 142 yapı yangında hasar gördü. Zararların giderilmesi için çalışmalar sürüyor. AFAD olarak birinci önceliğimiz can kaybının yaşanmaması...

Yangınları yüzde 90'ı insan kaynaklı. Afetleri önlemek için birlikte çalışmak zorundayız. Şu ana kadar 4 bin 700 kişi tahliye edildi.

VALİ SÜLEYMAN ELBAN, MENDERES YANGININ SEBEBİNİ AÇIKLADI

İzmir Valisi Süleyman Elban'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"İzmir'de yangınlar kontrol altında, Menderes'teki yangının enerjisi düştü, her an söndürülebilir. Hasar tespiti yaptık, 45 bina hasar gördü, afetzedelere yardımlar başladı.

Yangınların çoğu ihmal kaynaklı. 7 kişi gözaltında. Menderes ve Urla'da çıkan yangın elektrik tellerinin kopmasıyla çıktı.