İYİ Parti’de son günlerde yaşanan gelişmeler dikkat çekiyor. Meral Akşener’in genel başkanlık görevini bırakmasının ardından yapılan kurultayda Müsavat Dervişoğlu’nun seçilmesiyle birlikte, Koray Aydın’ın istifa edeceği konuşuluyor.

Diyarbakır Barosu’na başvuran Narin'in ağabeyi: Adaletin sağlanması için hukuki destek talebinde bulunuyorum Diyarbakır Barosu’na başvuran Narin'in ağabeyi: Adaletin sağlanması için hukuki destek talebinde bulunuyorum

Kurultayda genel başkanlık seçimini kaybeden Koray Aydın, özellikle Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye sert tepki göstermişti. Partisinin bu tutumundan rahatsızlık duyan Aydın’ın istifasının bu nedenlerden kaynaklandığı belirtiliyor.

İYİ Parti’den ayrılmak için harekete geçen Koray Aydın’ın, 14 milletvekili ile birlikte Demokrat Parti’ye geçeceği iddia ediliyor. Ancak henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Koray Aydın’ın Demokrat Parti’ye geçişindeki önemli bir engelin, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın görevinden ayrılmak istememesi olduğu konuşuluyor.

Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç, Aydın’ın bu akşam sosyal medya hesabından yapacağı sert bir açıklama ile istifasını duyuracağını aktardı.

Koray Aydın’ın gündemdeki yerini koruduğu bu süreçte, İYİ Partili Mehmet Tolga Akalın’dan Aydın’a yönelik çağrılar yapıldı.

İYİ Parti Kurultayı'nda Dervişoğlu lehine yarıştan çekilen Akalın, Aydın hakkında X hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Son birkaç haftadır çeşitli yayın organlarında Sayın Koray Aydın'ın istifa edeceğine ilişkin istihbari değerlendirmeler yapılmaktadır. Son birkaç gündür de Sayın Aydın'ın yakın çevresini arayarak bu perşembe istifa edeceğine dair bilgilendirmede bulunduğu bilinmektedir. İYİ Parti'den istifa etmesi gereken birisi vardır ve/fakat bu Koray Aydın değildir. İYİ Parti genel merkezini süreçle ilgili aktif gayret göstermeye , Sayın Koray Aydın'ı da sağduyulu davranarak kararını gözden geçirmeye davet ediyorum."